Τα προιόντα μας

Τσιπούρα

Η τσιπούρα (επιστημονική ονομασία: Sparus aurata - Σπάρος ο χρυσόχρους) είναι ένα ψάρι της οικογένειας των Σπαρίδων που απαντά στην Μεσόγειο και στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού. Η τσιπούρα μαζί με το λαβράκι από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκουν στα πιο πολύτιμα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3. Είναι ένα από τα κύρια ψάρια για τις ιχθυοκαλλιέργειες και το πιο εκτροφεύσιμο είδος της Μεσογείου.

Έχει ασημένιο χρώμα με μια χαρακτηριστική μαύρη κηλίδα στο τέλος του βραγχιακού επικαλύμματος. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι και το χρυσό τόξο που ενώνει τα μάτια, πιο έντονο στα ενήλικα ψάρα, και έδωσε στην τσιπούρα το όνομα «χρυσόφρυς». Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή στο όριο του κάτω μισού του βραγχιο-καλύμματος. Η τσιπούρα έχει έντονα κυρτό προφίλ, οβάλ και ψηλό σώμα.

Η ιχθυοπαραγωγική Λασκάρα Α.Ε παράγει τις ακόλουθες κατηγορίες τσιπούρας:
Κατηγορίες B A G GG GGG Super
Βάρος(σε γραμμάρια) 200-300 300-400 400-600 600-800 800-1000 > 1000

Δείτε επίσης

Λαβράκι

Το λαβράκι (επιστημονική ονομασία: Dicentrarchus labrax) είναι ψάρι της οικογένειας των Μορονίδων, που απαντάται στην Μεσόγειο και στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού. Το λαβράκι μαζί με τη τσιπούρα από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκουν στα πιο πολύτιμα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3. Είναι ένα από τα κύρια ψάρια για τις ιχθυοκαλλιέργειες.
Μάθετε περισσότερα

Ποιότητα

Στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου εντάσσονται δραστηριότητες από την αρχή της παραγωγής έως την συσκευασία και την διάθεση του τελικού προϊόντος στην αγορά. Διαθέτουμε πιστοποίηση του Υπουργείου Γεωργίας για τήρηση προδιαγραφών ποιότητας και υγιεινής στο χώρο της συσκευασίας, ενώ στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στο μέλλον σε διαδικασίες πιστοποίησης ποιότητας κατά το πρότυπο ISO 9002. Μάθετε περισσότερα